SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
Sosyal hizmet, uygulamaya dayalı bir meslek ve sosyal değişimi ve gelişimi, sosyal uyumu ve insanların güçlenmesini ve özgürleşmesini destekleyen bir akademik disiplindir. Sosyal adalet ilkeleri, insan hakları, toplu sorumluluk ve çeşitliliklere saygı, sosyal hizmetin merkezinde yer alır. Sosyal hizmet teorileri, sosyal bilimler, beşerî bilimler ve yerli bilgilerle desteklenen sosyal hizmet, yaşam zorluklarını ele almak ve refahı artırmak için insanları ve yapıları birleştirir.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde yer alan Sosyal Hizmet Bölümü 2016 yılında açılmıştır. Bölüm, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Güz döneminde ilk lisans öğrencilerini almıştır. 2023 yılı itibariyle bölümümüzde iki doçent, 1 doktor öğretim üyesi, bir doktor araştırma görevlisi ve doktora eğitimine devam etmekte olan bir araştırma görevlisi olmak üzere toplam beş akademik personel ve bir idari personel ile görev yapmaktadır. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı kontenjanı 50+2 olan bölümümüz 2022 yılında ilk lisans mezunlarını vermiştir. Yüksek lisans programımız 2023-2024 Eğitim-Öğretim döneminde ilk öğrencilerini alacaktır.

Sosyal Hizmet bölümü felsefe, psikoloji, sosyoloji, hukuk ve ekonomi bilimleri içeren alanlardan destek alır. Öğrenciler bu alanların dışında tıbbi ve psikiyatrik sosyal hizmet, aile ve çocuk refahı, suçluluk, nüfus dinamiği ve sosyal refah, iletişim teknikleri eğitimleri almaktadır.

Sosyal Hizmet Bölümü mezunları "Sosyal Çalışmacı" unvanı ile görev yaparlar. Sosyal çalışmacılar başta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere birçok kamu kuruluşunda ve alanla ilgili özel kuruluşlarda (yurt, huzurevi, kreş vb.) çalışabilmektedirler.